|
Depilacja laserowa Łódź - moje pozytywne odczucia (blackredcherry) |
|
|
Naczytałam się tu i ówdzie tyle na ten temat i zdania były takpodzielone, że nie wiedziałam jak się do tego ustosunkować. Po jakimś czasie jednak doszłam do wniosku, że warto spróbować i zobaczyć jakie to przynosi efekty. Razem z koleżanką (tzn kumpela wcześniej) wybrałam się do jednej łodzkiej kliniki, która ma ponoć rewelacyjny rodzaj lasera, po którym nigdy już nie odrastają włosy. W dodatku na forach dziewczyny opsiują różne zabiegi laserowe, a ponoć laser laserowi nie równy. Jedna moja znajoma gdzieś w Wawie sobie robiła pachy, to jednak po jakimś czasie zaczęły jej włoski odrastać, a ten tutaj jest pernamentny Na początku pomyślałam o pachach, ale jednak padło ostatecznie na bikini. Koleżanka jest już po wszystkich zabiegach, tzn 3, minęło jej już 7 miesiący i mówi, że jest gładziutka jak pupcia niemowlaka. Ja jestem po jednym i powiem szczerze, że jestem pod mega wrażeniem. Włosów jest jakieś 60% mniej a te które zostały są słabe i mało widoczne. W tym tygodniu mam kolejny 2 zabieg i nie wykluczone, że o już będzie ostatni. Wbrew wszystkim innym wątkom jakich się naczytałam tutaj i na innych forach jestem bardzo zadowolona, bo wkrótce tak jak u koleżanki włoski mi znikną na zawsze. Koniec z maszynkami, krostkami po depilacji i swędzeniu skóry... Co zaś do samego lasera, dziewczyny pisały, że to takie bolesne, a wcale nie prawda. Może jest lekki dyskomfort, bo to w końcu jest wysoka temperatura, ale trwa chwilkę i naprawdę da się wyrobić. Ciekawa jestem jaki u mnie będzie efekt, ponoć niektórym wystarczają już2 zabiegi, innym 3 i pa pa włosy. W dzisiejszych czasach świetna sprawa. Napiszcie jak to z Wami było, bo ja osobiście jestem zachwycona i polecam wszystkim - nawet facetom (a ponoć jest ich sporo z nadmiernym owłosieniem) a co najważniejsze, wcale nie jest to tak droga impreza (więcej...) |
|
|
depilacja okolic bikini (Grzywa) |
|
|
Słyszałam, że depilacja głębokich okolic intymnych, może w konsekwencji wywoływać wzmożone infekcje dolnych partii ciała. Będę wdzięczna za rady (więcej...) |
|
|
Skuteczność depilacji (Hela) |
|
|
Jeśli skorzystasz z prawdziwego lasera to tak, IPL to nie laser, nie działa. Natomiast lightsheer działa naprawde i faktycznie usuwa włosy, wiem bo sama korzystałam - ja sie depilowałam w salonie Viviean w Łodzi, polecam! (więcej...) |
|
|
jak depilacja laserowa wpływa na skórę (Dida) |
|
|
Powiedzcie mi jak to jest z tą depilacją, podobno dużo osób zachwala tą metodę, ale mi się wydaje że nie ma niczego bez wad i że jeśli jest coś dobre to i tak ma ukryte jakieś defekty. Chciałabym wiedzieć jakie są skutki uboczne depilacji laserowej. Chcę się zdecydować na ten zabieg, ale nim to zrobię chciałabym poznać wasze opinie. (więcej...) |
|
|
Salon Viviean Łódź - moja relacja (Honeyka) |
|
|
Długo zastanawiałam się nad depilacją laserową. W końcu się zdecydowałam, przede wszystkim skusiłam się na salon Viviean dlatego, że mieli świetne promocje. Poczytałam sobie o nich w necie, w końcu zadzoniłam i po umówieniu się z przemilą Panią na wizytę, udałam się na zabieg.
Juz przez telefon dostałam wskazówki jak przygotować się do zabiegu, co mnie bardzo ucieszyło. Przyszłam więc gotowa. Pani zrobiła ze mną wywiad na temat mojego zdrowia, opowiedziała o wszelkich przeciwwskazaniach i odpowiedziałą na moje szczegółowe pytania. Następnie przeszyśmy do gabinetu zabiegowego, gdzie panował przyjemny chłód. Zdecydowałam się na depilację bikini, dostałąm więc jednorazowe majteczki, żebym czuła sie komfortowo. Kiedy Pani Kasia rozpoczęła zabieg najpierw poczułam lekki dyskomfort ale szybko sie do tego uczucia przyzwyczailam i było całkiem znośnie do tego Pani ciągle mnie zagadywała i bardzop sympatycznie spędzilam ten czas. Polecam!! (więcej...) |